Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/10469/10163
Type: | Artículo |
Title: | Impactos de la globalización en el comer: ¿mutaciones de los patrones de consumo y en el ordenamiento territorial? |
Other Titles: | Global impacts in fee ding: Changes in consum patterns and territorial order? |
Authors: | Rodríguez, Hipólito |
Issue: | Nov-2016 |
Publisher: | Portoviejo, Ecuador : USGP |
ISSN: | 2528-7907 |
Citation: | Rodríguez, Hipólito. 2016. Impactos de la globalización en el comer: ¿mutaciones de los patrones de consumo y en el ordenamiento territorial? o Global impacts in fee ding: Changes in consum patterns and territorial order? San Gregorio 13: 80-89. |
Keywords: | AMBIENTE GLOBALIZACIÓN MÉXICO PATRONES DE CONSUMO ALIMENTARIO TERRITORIO ENVIRONMENT FOOD CONSUME PATTERNS GLOBALIZATION TERRITORY |
Format: | 80-89 p. |
Description: | Los cambios que el creciente comercio de bienes alimenticios ha generado en el ambiente, en los espacios de producción y en la salud de las poblaciones, constituyen algunas de las transformaciones más notables asociadas a la globalización. En este texto, fruto de investigaciones empíricas e indagaciones teóricas dedicadas a explorar las mutaciones de la gastronomía en México, nuestro propósito es contribuir a la reflexión en torno a la dialéctica que une a las alteraciones en los modelos de consumo con la reorganización del territorio, mostrando los impactos que la globalización en curso suscita en los patrones de alimentación y los sistemas de movilidad. The growing trade in food goods have generated changes in environment, production and populations health, and constitute some of the deepest changes associated with globalization. In this text, product of empirical research and theoretical investigations dedicated to exploring the mutations of the gastronomy in Mexico, our purpose is to contribute to the reflection on the dialectic between changes in consumption patterns and the reorganization of the territory, showing the impacts that globalization in progress produce in feeding patterns and mobility systems. |
URI: | http://hdl.handle.net/10469/10163 |
Appears in Collections: | Revista San Gregorio No. 13 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
REXTN-SG13-09-Rodriguez.pdf | Revista - artículo | 792,37 kB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License